Olles Blogg

Olles Blogg

En blogg om hästar...

I bloggen kan du följa oss på Gården i Skrädene samt när vi beger oss ut på travbanorna i Sverige och Norge...

Första årssegern! 7/8 2012.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-08-08 18:04

Jodå vid sunda vätskor kan hon faktiskt röra lite på benen Cyroline. Var ju lite tveksam till start då jag inte hade fått testat bakom bilen förrän innan loppet igår plus att det var länge sedan hon startade pga dåliga blodvärden. Men hon fixade biffen och öppnade ganska vasst med 14 första 500 och svarade ut favoriten som kröp ner i rygg. Full fart sedan vid 700 meter då favoriten Everest testade på nytt men galopperade strax därefter, sedan svarade hon ärligt upploppet ned mot attackerande Marlov och landade på 16,5ak. Man ska väl inte dra för höga växlar på en seger i Lunchtrav på Mysen men hon visade att hon är frisk i alla fall!!!

I övrigt så växer de små och börja skifta färg, Snövits lilla vet jag inte riktigt vad jag ska ge för färgbenämning vid registrering..flerfärgad kanske för som mor sin blir hon intesmiley.

Den blöta sommaren verkar hålla i sig men SMHI har tydligen utlovat bättre väder from i morgon Torsdag, vi får väl hoppas på det så man kan sticka näsan utanför dörren nån timme kommande helg!

10/7 2012.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-07-10 13:49

Årets största händelse på Årjängstravet närmar sig och alla startlistor är klara med bra lopp över lag även om inte alla är fyllda till bredden! Man får ju innerligt hoppas vädret bättrar på sig innan det är dags!

Här hemmavid regnar det som i övriga delar av landet ganska rikligt till och med, vi har dock lyckats få in höet i Skrädene men har ju Gråbol kvar innan man kan lägga årets höskörd till handlingarna

Cyroline har varit ifrån ett tag nu och verkar äntligen hamnat rätt i blodvärden igen, så då får vi försöka vända på steken å komma ut på banan så snart vi fått lite träning i benen igen!

Här nedan ser ni årets skörd av fölungar, Stoföl e. H.G Balder och Snövit och en originellt tecknad hingst efter Judge Joe och Cyrana! Bilderna tagna av Marielle Henriksson, duktig fotograf detsmiley!!

Nedkomst 16/5...

TravPosted by Olle Nilsson 2012-05-22 08:38

Veckan inleddes med en mindre lyckad insats av Cyroline på Färjestad, där hon kördes till ledning i 16 tempo för att sedan bli överfallen av grym tilläggshäst för att runda första 1000 på för Cyrolines del runt 14 vilket gjorde att mjölksyran tröt ur öronen när 500 pålen närmade sig!!! Tränat för dåligt, sjukdom, dålig dag, fel kusk.....förklaringarna kan vara många men troligtvis någon kombination av alltihop skulle man kunna tro, dock inte sjuk som det verkar. Nåja inte förstagången man kliar sig i huvet efter en misslyckad insats, glömde nog den största orsaken.. FELANMÄLD!

Så en liten ljusglimt, ett litet sto som troligtvis får samma färg som mamma nedkom den 16/5 mitt på ljusa dagen. Pigg å glad och med en omsorgsfull mor i hälarna så verkar allt helt oksmiley

Såå liiten...8/5 2012.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-05-08 13:04

Med spänd förväntan och med några orosmoln i ryggsäcken åkte jag och Cyroline till Färjestad för att se om hon kunde hävda sig mot övriga ston med max 75000:- på kontot.

Med minsta mankhöjden men med ett lätt trav fixade hon andraplatsen dock utan att kunna hota segraren på nya rekordet 1,17,4. Kul att få ett bevis på att hon även i år verkar kunna hävda sig rätt väl även om hon inte kommer kunna nå några högre höjdersmiley. Men med ett härligt humör och en bländande teknik gjorde hon mer än jag kunde begära i årsdebuten. Även träningskompisen på bilden här under har börjat visa vad hon går för och var strålande vid seger på Färjestad för några dagar sedan på kanontiden 16,6 från dödens!!

Hästar med början på Cyr.. visar ju faktiskt att de alla kan röra på benen och mest av alla Cyrilja som på andra sidan gränsen skördar framgångar för Austevoll och ägaren Tangen. Hos Austevoll tränas för dagen lillebror till Cyroline, Cyrap och även morbror Cyrro för kommande starter under året. Ska bli spännande och se vad de kan uträtta!

En häst som de västra delarna av Värmland kommer att få se skörda framgångar framöver är Zivertson, såg smått okörd ut igår på kanontiden 14,1 ak och Jakobsson strör bara lovord om denne Åmotsforsing!!!

Inga föl har nedkommit kommit ännu, Snövit har passerat datum och Cyrana har ca 14 dagar kvar så vi får snällt vänta ett tag till..

/OllePåsk 7/4.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-04-07 13:49

Solen skiner men iskalla nordanvindar gör luften kall och vass. Skönt att det återgått till det mer normala vädret vilket gör att naturen hamnar mer i fas igen. Långfredagstravet på Färjestad lockade många fina hästar, Svanstedt håll sig väl framme i storloppet där Kihlström för en gång skull inte var vaken nog när han väl nått ledningen. Får grattulera släkingen från Kil som återigen lyckats plocka fram en travare av klass, Pampas S.I.R var omutlig i spurten och väntas tjäna fina slatar under året, Grattis Sven!

Önskar alla GLAD PÅSK!!

Vår? 26/3 2012.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-03-26 08:21

Verkar vara en tidig vår vi går tillmötes 2012, vi får väl ta tillvara den värme som erbjuds i sen marsdag för nog lär det väl bli ett eller annat bakslag till innan man kan räkna bort vintern helt!

2 månader kvar innan Snövit och Cyrana hoppas nedkomma med sina adepter, får hoppas och tro att allt fortlöper väl.

Av skaran uppfödningar är det i princip bara Goldomaster som startat kontinuerligt den senaste tiden och gjort det förtjänstfullt i hårt v-75 konkurens. En som i istravsloppen gjort fina rsultat så är det Lemonitor, han väntas debutera någon gång under april och det ser vi med spänd förväntan fram emot!

Cyroline knatar på med snabbjobb i Årjäng då endast långsamkörning är möjlig på tjällossnings leriga vägar hemmavid. Hon har fungerat bra de 2 sista gångerna tillsammans med en av Östens adepter.

Årspremiären i Årjäng närmar sig och med ny banmästare är det en aktiv stallbacke man möts av när man är inne och kör. Man får hoppas och tro att allt "tjafs" om både det ena och det andra är överstökat då fakta är det enda som är relevant och att Årjängskrafter istället kan jobba gemensamt för att stärka varumärket "Sveriges vackraste travbana".

Här under en tjockis och lite vackra vårblommor i "sôväggen"..

12/2 2012.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-02-12 09:20

Långt emellan bloggarna har det varit den sista tiden av olika anledningar. Men men tiden skall räcka till allt och ibland gör den helt enkelt inte det!!

Vindinatt gjorde för en tid sedan ett rätt ok lopp på ett istrav i Årjäng så vi lät henne testa ett riktigt lopp på Färjestad, nu föll det ju inte så väl ut direkt utan hon agerade som vid tidigare tillfällen de senaste starterna. 1200-1300 meter så verkar allt ok men sedan så tar all spänst, ork och motivation slut! Hon är genomgången vid flera tillfällen men inga fel på hjärta, lungor eller hals hittas. Synd på en så fin kallblodstravare att något gör att hon inte kan komma sig till rätta! Inte en galopp på de starter hon gjort, vissa kan ha ett bra "kallblodstrav" men Vindinatts trav liknar mer varmblodens! Enkelt och okomlipcerat tar hon sig fram utan att någon gång gå på sig! Om vi inte hittar någon lösning så får hon gå till avelsboxen till våren.

Cyroline tränas vidare under rätt så bra förhållanden hemmavid, skall undersöka bankvalitén denna vecka och ev åka in en tur och testa av hur formen verkar!

Årjängstränarna både amatörer och proffs ångar på och skördar fina framgångar på båda sidor om gränsen, GRATTIS till er!!

/Olle

"Krönika" i SR Radio Värmland 25/1 2012.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-01-25 07:42

God morgon, undrar hur många som med mig lyssar och njuter till Lena Wallman Alsters krönikor i arla morgonstund på radio Värmland. Dessa krönikor slår RixFM och MixMegapols svammel med hästlängder, hur bra som helst!! Längre tillbaka fanns ju även Håkan Jäder med som krönikör även han då med oerhört finurliga reflektioner på livet i stort. Tå någon minut och gå in på följande länk och välj bland sköna krönikor några minuter, här finns Wallman´s och Jäder´s alster samlade.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3668

Ha en bra dagsmiley!

/Olle

Next »