Olles Blogg

Olles Blogg

En blogg om hästar...

I bloggen kan du följa oss på Gården i Skrädene samt när vi beger oss ut på travbanorna i Sverige och Norge...

Älgen jagad och dags för start..26/10 2011.

TravPosted by Olle Nilsson 2011-10-26 19:43

Jagad över hela Sverige i alla hörn, med skilda resultat även i vårt område. Oerhörd tillgång på vissa håll och klent på andra, undrar varför? mattillgång? varg? eller bara så det är...?

Cyroline skall ut på Färjestad på lördag från spår 11!!!! ja för andra gången i rad!! Undrar om inte ST borde återvända till den berömda tombolan eller kanske byta datasystemet som handhar lottningen, för någon "vajsing" är det. Men vad kan man väl göra annat än och hoppas att Aarum hittar fram mellan hästar och kan knipa en liten peng åt oss. Även träningskompisen från Koppom(Sembs Nephi) gör sin första start i lopp 1 med liten Goop i vagnen, tror säkert Björn får snurr på henne från 7:e spår och glädjer Carlsson´s med en fin slant!!

Läste i förra veckans travrond något som djupt borde oroa alla amatörer, mindre och medelstora tränare utan STORA "sponsorer" i ryggen. Ola Lernå citerade vad Hultman och Kolgjini hade att säga om premieloppspengarna, man anser att dessa borde dras ner helt eller drastiskt minskas och istället lägga pengarna i de stora loppen som Kriteriet och Derbyt detta skulle enligt Lernå och nämnda tränare gynna hästägarna!!?? Hur tänke dom då frågar jag mig??? De som tränar sin egen häst fram till premie och även den tränare som får in många hästar i träning just på grund av dessa premiepengar, har de inte längre någon plats i Hultman och Luddes travvärld. Dessa två "fartblinda" herrar borde verkligen se till helheten, för framgång är inte självklart ty de har båda krälat i dödsskuggan dal innan någon lyfte upp dom till dagens höjder!!! "Inga träd växer till himlen" var det någon som myntade, det tycker jag stämmer alldeles ypperligt inom travsporten, alla sagor har ett slut! Roger Wallman sa något mycket klokt i tv´n för en tid sedan...att travsporten klarar sig inte utan bredden, hur sunt som helst. Alla borde hjälpas åt för att få sporten på fötter och då måste bredden premieras likväl som toppen, Ludde och Hultman borde höra lite på "Baggen" som faktiskt står med båda fötterna på jorden och håller sig till hastighetsgränserna!!

Här under "snabb"jobbar Cyroline och Sembs Nephi inför starten på Färjestad till helgen. (Bilden tagen av J.Ryman).

/Olle