Olles Blogg

Olles Blogg

En blogg om hästar...

I bloggen kan du följa oss på Gården i Skrädene samt när vi beger oss ut på travbanorna i Sverige och Norge...

Snart advent. 24/11 2011.

TravPosted by Olle Nilsson 2011-11-24 19:30

Grattis till Johanna, 15 år idagsmiley, och bara en månad kvar till Julafton. Ingen snö men tacksamt att träna häst på mjukt underlag så länge Kung Bore inte hittar hit. Men tids nog så knackar han väl på dörren och hårda underlag gör tillvaron svår för hästträning innan landet täcks av det vita pudret. Får hoppas att det efter några dagars köldgrader kommer lite snö som gör underlaget mer vänligt för känsliga hovar och ligament.

Cyroline är anmäld till Bjerke nästa onsdag i ett 3-åringslopp där hon står med 20-meters tillägg, tufft kan tyckas och så är det ju tillägg är aldrig enkelt men vi får hoppas vi kan rädda en mindre slant från detta läge. Anledningen till strykningen på Färjestad förra Söndagen var ett feltramp i skritt veckan innan och kotan svullnade något dock utan märkbar hälta, men i det läget fann jag för gott att stryka så inte det hela skulle förvärras. Hon verkar dock ok i träning igen och vi får hoppas hon kan göra sig själv rättvis på Bjerke.

I travpressen för dagen diskuteras premieloppens vara eller inte vara av både små och stora inom travet, frågan är vem ST kommer lyssna på? Man får ju hoppas att breddsporten vinner detta slag mot eliten....

Av uppfödningarna så strider Goldomaster tappert i varje läge, igår kämpade han heroiskt på Bjerke från tråkigt utgångsläge och jobbig löpning till sig 3:e priset på imponerande sätt!!

Tjing!

/Olle