Olles Blogg

Olles Blogg

En blogg om hästar...

I bloggen kan du följa oss på Gården i Skrädene samt när vi beger oss ut på travbanorna i Sverige och Norge...

God Jul med ålderman i centrum!! 23/12 2011.

TravPosted by Olle Nilsson 2011-12-23 11:44

Vi summerar snart travåret 2011, och med ett blogginlägg från min far som i dagarna blir 84 år, "still going strong"så önskas ni en God Jul.

"December är årets mörkaste månad även om vi människor gör vårat bästa för att skingra mörkret gonom små ljus på gator och torg i stugfönster och i stallgluggar.

December är också den månad man gör bokslut för travåret som gått, vad det gett av mörker och ljus.

Under sensommaren upplevde jag årets mörkaste dag. Ett drömvackert stoföl undan Lema Ludmila förolyckades. I mitt tycke en drömkorsning av barndomens glorifierade Lemomite på ena sidan och Miss Bertha Hanover på den andra. En gång tidigare har det känts lika tungt; När lilla underbara debutsegrande Lindi Way drunknade. Bara en liten sliten grimma kvar av en stor glittrande dröm..det gjorde ont. Och ålderman hörde viskningar "Aldrig mer".

Så i senhöstmörkret händer något jag inte trott jag skulle få uppleva. Jag fick ha en segrande häst i stallet! Olles lilla mörkerfärgade Cyroline hade vunnit på Färjestad. När hon står på stallgången, vilar huvudet mot min axel och vi hör världens tryggaste ljud, hästar tuggandes kvällshö, då sveper julfriden in över Skränetrav. -"Om inget mörker finns vi inga stjärnor ser"

Sigurd.

God Jul tillönskas alla av Nilsson´s.