Olles Blogg

Olles Blogg

En blogg om hästar...

I bloggen kan du följa oss på Gården i Skrädene samt när vi beger oss ut på travbanorna i Sverige och Norge...

12/2 2012.

TravPosted by Olle Nilsson 2012-02-12 09:20

Långt emellan bloggarna har det varit den sista tiden av olika anledningar. Men men tiden skall räcka till allt och ibland gör den helt enkelt inte det!!

Vindinatt gjorde för en tid sedan ett rätt ok lopp på ett istrav i Årjäng så vi lät henne testa ett riktigt lopp på Färjestad, nu föll det ju inte så väl ut direkt utan hon agerade som vid tidigare tillfällen de senaste starterna. 1200-1300 meter så verkar allt ok men sedan så tar all spänst, ork och motivation slut! Hon är genomgången vid flera tillfällen men inga fel på hjärta, lungor eller hals hittas. Synd på en så fin kallblodstravare att något gör att hon inte kan komma sig till rätta! Inte en galopp på de starter hon gjort, vissa kan ha ett bra "kallblodstrav" men Vindinatts trav liknar mer varmblodens! Enkelt och okomlipcerat tar hon sig fram utan att någon gång gå på sig! Om vi inte hittar någon lösning så får hon gå till avelsboxen till våren.

Cyroline tränas vidare under rätt så bra förhållanden hemmavid, skall undersöka bankvalitén denna vecka och ev åka in en tur och testa av hur formen verkar!

Årjängstränarna både amatörer och proffs ångar på och skördar fina framgångar på båda sidor om gränsen, GRATTIS till er!!

/Olle